LED cijfer displays zijn ideaal afleesbaar vanaf grotere afstand, vooral als de omgeving niet te fel verlicht is. Hoewel goedkoop, maakt het hoge stroomverbruik een zwaardere voeding en drivers nodig. De prijsraming gaat uit van ca 6 cijfers.

LCD karakter displays zijn goedkoop en energiezuinig, en in staat zowel teksten als getallen weer te geven. Met achtergrondverlichting is dit type display ook goed afleesbaar in het donker, maar dat kost uiteraard wel relatief veel stroom. Populaire displays zijn 1 regel van 16 tekens, 2 regels van 16 tekens, en 4 regels van 20.

LCD grafisch displays maken het mogelijk zowel teksten, getallen (evt extra groot) en symbolen of grafieken weer te geven. Met het door Exatech veel toegepaste type van 240*64 pixels kunnen 8 regels van 40 tekens gemengd worden met grafisch.

Een TFT grafisch kleuren display met touch-panel kan de complete bediening van een apparaat verzorgen. Knoppen, schuifbalken en grafieken kunnen met een hoge resolutie en in een palet van 65000 kleuren gepresenteerd worden. Bediening gebeurt door de knoppen op het scherm aan te tikken met de vinger of een pen.

Ander types display in overleg.