Voor het realiseren van verkoop automaten heeft Exatech ruime ervaring met zowel simpele muntproevers als geavanceerde geldwisselaars.

De muntproevers geven een puls als een bepaalde munt wordt herkend, maar kunnen geen geld teruggeven. Wel kan de inworp geblokkeerd worden als de automaat leeg is.

Geldwisselaars kunnen verschillende munten herkennen, sorteren en als wisselgeld weer uitgeven. De besturing communiceert met de wisselaar tot een bepaalde inworp is verkregen, en kan opdracht geven om wisselgeld terug te geven als er teveel geld is ingeworpen.
De prijsraming berekent voor de print alleen de kosten voor de aansturing van het betaalsysteem: de muntproever of wisselaar zelf maakt geen deel uit van de berekening. Bij de ontwikkeling van applicatie software levert Exatech tevens het complete communicatie protocol en de afhandeling van het geldwisselen.

PIN-, Chip en kontaktloos betalen is ook een optie waar ervaring mee is. Deze toepassingen vergen uiteraard een abonnement bij de bank, idem bij de leverancier van de betaalautomaat, en een verificatie dat de toepassing aan alle eisen voldoet voor elektronisch betaalverkeer.

Andere uitvoeringen en betaalsystemen in overleg.